1980 yılından beri düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinliği Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından belirlenen bir temayla düzenleniyor. Dünya Gıda Günü'nün ana hedefi açlıkla mücadele ve bu yönde ortaya konan çabaların yaygınlaştırılması amacıyla dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmaktır. Bu yıl Dünya Gıda Günü için ''Kimseyi Geride Bırakma'' teması belirlendi.
Altındağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile okulumuz Gıda teknolojileri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanları tarafından 17 Ekim 2022'de Dünya Gıda Günü etkinliği düzenlendi. Dünya Gıda Günü etkinliğimiz Altındağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper KOÇAKER ve ekibi , Exec. Chef Uğur GÖMEÇ, Altındağ İlçe Sağlık Müdürü Doktor Lütfiye ÖZDEMİR GÖKSU ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zülküf ŞİMŞEK'in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Okulumuz Gıda Teknolojisi öğretmenlerinden Ümran BERBERCAN'ın ve akabinde Altındağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper KOÇAKER'in günün anlam ve önemini vurgulayan konuşması, Altındağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Gıda Mühendisi Hilal KAYAOĞLU'nun 'Gıda Kaybı ve İsrafı' ve Exec. Chef Uğur GÖMEÇ'in 'Ticari Mutfaklarda İsraf Yönetimi' konulu sunumları , Exec. Chef Uğur GÖMEÇ'in 'Atıksız Patates-Havuç Soyma Teknikleri' workshop çalışması ardından da yapılan 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' temalı ödüllü yemek yarışmasıyla birlikte Dünya Gıda Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir. Etkinlik sonunda yarışmada 1. olan öğrenciye birincilik ve yarışmaya katılım sağlayan diğer öğrencilere de Altındağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ödülleri verilmiştir.