Tüm çabalarımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için...
Uygulama anaokulumuz, üç katlı, müstakil bir yapı olup, çocukların doğal sebze yetiştirmesine gözlem yapmasına olanak sağlayan dört tarafı yeşil alandan ve oyun için geniş bir park alanından oluşmaktadır.
Çocuklarımız Anaokulumuz da 36-68 aylık çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak MEB'inin belirlediği program doğrultusunda, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.
Kadromuzda1 bölüm şefi, 2 öğretmen ve stajyer öğrencilerimiz görev yapmaktadır. Okulumuzda 36-48 ay ve 48-68 ay çocuklarımız için 2 ayrı sınıfımız, 2 uyku odamız, mutfağımız, yemek salonumuz, personel odamız, oyun salonumuz,2 depomuz bulunmaktadır. Anaokulumuzda eğitim sabah 08.00 ´de başlar 17.30 da sona erer.
Uygulama Anaokulumuz da minik tema, sosyal beceri destek programı, değerler eğitimi ve proje tabanlı eğitim uygulamalarının birleşiminden oluşturulmuş bir program uygulanmakta olup çocuklarımız akıllı sınıflarda eğitim görmektedir.
Eğitim etkinlikleri, çocukların bireysel özellikleri göz önüne alınarak planlanmakta çocuğun çevresi ve yaşıtlarıyla kuracağı ilişkiler, etkileşimler zengin ve kapsamlı kaynaklarla desteklenmektedir. Günlük plan doğrultusunda özel gün ve kutlamaları ve alan gezileri düzenlenmekte, anne-baba eğitimi kapsamında aileler sınıf etkinliklerine katılmaktadırlar. Okulumuzda çocuğunuzun gelişimin alanlarına ve yaş grubuna uygun etkinlikler gerçekleştirilir.
SANAT ETKİNLİKLERİ
Çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanarak eleştirel düşünmesini ve farklı bir bakış açısı geliştirmesini sağlayan, özgüven ve başarma duygusunu bir arada yaşamasına olanak veren estetik duyarlılık kazandıran eğlenceli etkinliklerdir.
Boyuyorum... Su kabağından Müzik Aleti (Marakas) Yapıyorum...
Kendi hazırladığımız yoğurma maddesiyle eğlenceli saatler...
Kolaj (Artık Materyal) Çalışması... Acaba Ne Oluşturduk?
Kesme-Yapıştırma...
Parmaklarla resim...
TÜRKÇE ETKİNLİKLERİ
Çocuğun alıcı ve ifade edici dil gelişimini destekleyen bir etkinliktir. Öykü oluşturma, öykü tamamlama, şiir, tekerleme, parmak oyunları, bilmeceler, sohbet, resimli kitap okuma, dramatizasyon etkinliklerinden yararlanılarak, proje sunumları, bilgi alışverişleri, fikir yürütme, beyin fırtınası vb. yapılmaktadır.
Öykü Anlatma Etkinliği...
100 Güne 100 Hayvan Proje Sunumları... / Doğum günün kutlu olsun (Ben kimim?)
FEN VE MATEMATİK ETKİNLİKLERİ
Matematik öğrenimi okul öncesi yıllarda geliştirilen bazı temel kavramların gelişimi ve kazanımı ile başlar. Okulumuzda bu kavramların (Sayı ve işlemler geometri, ölçme, örüntü, veri toplama, veri analizi, veri gösterimi) kazandırılmasına yönelik matematik etkinlikleri, çocuğun yaşayarak, deneyerek, keşfederek ve araştırarak öğrenmesine yönelik fen etkinlikleri/projeleri planlanmakta ve uygulanmaktadır.
TURŞU YAPIYORUZ
PALEONTOLOG VE PALEONTOLOJİYİ ÖĞRENİYORUZ
BAL KABAĞI PROJESİ
(1) Bal kabağını inceliyoruz...
(2) Sıralama yapıyoruz... (Sayı kavramı ve tamamlama, büyükten-küçüğe)
(3) Deney Yapıyoruz... Kocaman Ama Neden Batmıyor?
(4) Olay sıralama (Kabağın oluşumu)
5) Uyku odasına "Gece Lambası" yaptık
(6) Sanatımızı Konuşturuyoruz.
(7) Matematik Öğreniyorum
OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ
Çocuğun en ciddi işi oyundur. Oyun; çocuğun keşfetme, öğrenme ve kendini ifade etme aracıdır. Çocuğun kaslarını geliştirme fırsatı bulduğu, birikmiş enerjisini harcadığı, sosyalleştiği bir etkinliktir. Çocukların aktif katılımıyla sürdürülen yaratıcı oyunlar, küçük ve büyük grup oyunları, sınıf içi ve açık hava oyunları gibi farklı oyun türlerine günlük eğitim programında dengeli bir şekilde yer verilmektedir.
MÜZİK ETKİNLİKLERİ
Anaokulumuzda müzik etkinlikleri; ses dinleme, sesleri ayırt etme ve ses, üretme, nefes açma, ritim, şarkı söyleme, yaratıcı dans, müzikli dramatizasyon ve müzikli öykü çalışmalarıyla gerçekleşir.
DRAMA ETKİNLİKLERİ
Dramatik etkinliklerle çocuklar, başkasının bakış açısından bakarak onun nasıl hissettiğini anlayabilmekte, gerçek deneyim olmaksızın duygusal deneyimler yoluyla, çevreleriyle ilgili etkili bilgi toplayabilmektedir.
RUTİN ETKİNLİKLER
Her gün aynı biçimde tekrarlanan ve günlük etkinlik programlarının temelini oluşturan, okula geliş, toplanma, temizlik, tuvalet, kahvaltı, uyku, dinlenme, beslenme gibi etkinliklerdir. Rutin etkinliklerle çocuklara düzenli olma, temizlik kurallarına uyma, sağlıklı beslenme gibi davranışlar kazandırılmaktadır.
AİLE KATILIMI ÇALIŞMALARIMIZ
Uygulama Anaokulumuzda yıl boyunca velilerimiz öğretmen rehberliğinde kendi belirledikleri bir etkinliği uygulayarak eğitimde iş birliği yaparlar.
ALAN GEZİLERİ
Eğitim-öğretim programında belirlenen kazanım ve göstergeler doğrultusunda okul saatleri içerisinde planlanan geziler, müze, market, eczane, banka, kütüphane, matbaa gibi mekânlara alan gezileri yapılmaktadır. Aynı zamanda sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklere de aylık planlar içinde yer verilmektedir.
MTA Gezisi Anadolu Medeniyetleri Müzesi
ERİMTAN Arkeoloji ve Sanat Müzesi
DİĞER ALANLARLA İŞ BİRLİĞİ PROJELERİ
(BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI) KODLAMA HAFTASI ETKİNLİKLERİ
ATÖLYEMDE ÇOCUK VAR PROJESİ
Tarım Teknolojileri Alan öğretmeni Zübeyde Gülsün Aslan öğretmenimizin yürüttüğü projede anaokulu çocuklarımız okulumuzun alanlarına ait atölyeleri gezerek ortak çalışmalar yürütmüşlerdir.
Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı
Bilişim Teknolojileri Alanı
Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanı
Gıda Teknolojisi Alanı
Tarım Teknolojileri Alanı Süs Bitkileri Dalı
Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı